keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Ranskan alustavia tunnelmia!

Salut! Ensi viikonloppuna ajetaan EM-sarjan toinen osakilpailu täällä Ranskan Brioudessa! Seutu ja maisemat ovat kaunista katseltavaa, keskiaikaisia linnoja joka kulmalla ja ympärillä hevosia, lehmiä, lampaita, aaseja (muitakin kuin me), kissoja, koiria, kukkoja, kanoja, vuohia... Kunnon landemeininkiä! Tällä kertaa majapaikan naapurissa kymmenkunta hevosta ja samassa pihapiirissä ystävällinen omistajaperhe. 

Italian kahinoiden jälkeen suunnattiin kohti Ranskaa. Matkalla piipahdettiin San Remossa, Monacossa ja muutamassa muussa Välimeren rantakohteessa. Väliviikko kului mukavasti hiekkarannalla "lenkkeillen" ja ajamassa käyden. Tosi kivoja ratoja ja ajopaikkoja löytyi, sääkin suosi melkeinpä koko ajan ja oli kesäisen lämmintä. Viikon päätteeksi saateltiin Emppu lentokentälle käymään Suomessa lopettelemassa armeija. Matka olikin Empulle hieman opettavaisempi, mitä oli alunperin tarkoitus! Ensimmäisen lennon ollessa reilusti myöhässä, toiseen ei enää ehtinyt, joten edessä oli ylimääräinen yöpyminen Amsterdamissa ja hotellin selvittely keskellä yötä! Onneksi KLM:n piikkiin... Eksoottista suomipojalle. Ja jännitystä muutenkin kentällä, sotilaat partioivat sormi liipaisimella kenttää ympäri ja loppujen lopuksi koko kentän sisääntulo suljettiin. Ja tämä Montpellierin kentällä vain vuorokausi ennen Brysselin iskua. Mistä tulikin mieleen, että tässä hienoisen jännityksen tuntein odotan ensi maanantain kotimatkalentoa Brysselistä Suomeen! 

Takaisin Ranskaan. Pätkät on nyt kävelty läpi ja ihan mukavalta näyttää! Crossitesti on isoksi osaksi pellolla, höystettynä neljällä hyppyrillä ja napakalla ylämäki-alamäki koukerolla metsässä. Metsämaisema näytti lähes kotoisalta havuineen, käpyineen, juurineen ja sammalineen. Extremetesti oli aikas siistillä ylängöllä kaltevassa rinteessä vanhassa lammashaassa. Esteet on luonnollisia kivi- ja kallioportaita. Muutama hieno hyppyrikin olis jos vaan niitä uskaltais hypätä! Se pätkä tuntuu olevan ehkä eniten sykkeitä nostattavaa, kun puuhaa riittää koko ajan. Endurotesti oli eurooppalaiseen tyyliin alamäki ja ylämäki näin nopeasti kerrottuna. Sykekellon unohdin käynnistää lähdössä, mutta pituutta taisi olla joku kuutisen kilometria (?). Todella nopea pätkä oli kyllä, käytännössä koko ajan mennään kärrypolun pohjia, lukuunottamatta muutamia hidasteita. Siirtymiltä arvatenkin löytyy muutama mäkiansa ja aikataulusta ei ole vielä tietoa. Kyllä varmaan saa taas hiki päässä pusertaa, että kerkeän reittiä läpi, mutta mielenkiintoiselta näyttää!

Tässä vielä viikon varrelta Karikuusen perheen tapahtumat eli loppukevennys... Ensimmäisenä aamuna kun oltiin lähdössä majapaikasta, äiti heitti avaimet Mersun etupenkille kuten myös muut tavaransa ja sulki oven. Hetkeä myöhemmin Jaska tuli autolle ja kas, ovet olivat lukossa. Mersu oli siis turvallisesti lukinnut itse itsensä ja me kökötetään ulkopuolella. Vara-avaimet Jaakoppi oli kadottanut jo Suomessa, joten ei niistäkään apua (tässä tiimellyksessä avaimet löytyivät kuullun mukaan Jaakon prätkätakin sisävuoren välistä...). Jaska konsultoi ohjeita Suomesta, ja murtautui yhteistyössä ranskalaisen isäntämme kanssa ranskalaisen isännän työkaluilla ja kuumailmapuhaltimella Mersun sivuikkunasta sisään. (Huom! Jaakko puhui suomea ja isäntä vain ranskaa). Kaikki onnistui hyvin, murtojälkiä ei jäänyt... Pitäkää siis Sprinttereitänne silmällä, Jaska on irti!

Samassa sekoilussa meikäläisen pätkienkävelykengät jätettiin odottamaan karjapuskurin päälle ja siellähän ne säilyivätkin yllättävän pitkään, löydettiin ne kaupan pihalla 20 km majapaikalta :D Ihmeteltiin kun ihmiset oli niin ilosia, tais olla hauskaa meidän kustannuksella, kun ajeltiin Briouden keskustaa ympäri kengät puskurilla. Ei muuten enää haise hiki, tulipahan hyvin tuuletettua! 

Lohdutuspalkintona päätettiin hakea Mäkkäriltä kahvit ja jätskit. Rintteri ei oikeen mahtunut parkkiin ja minä ja Jaska yhteistuumin päätettiin oikaista yksisuuntaisen kautta äitin vastusteluista huolimatta isompaan parkkiin. Molemmat sanoi yhteen ääneen, että eihän täällä ketään ole! Paitsi poliisi, joka olikin vastassa siellä toisessa päässä :) No sain kuitenkin sen jäätelön oikeen kermavaahdolla ja innoissani autoon hypätessäni tuulenpuuska heilautti hiukset kohti jäätelöä ja lopputulos olikin sitten kermavaahdot tukassa. 

Huomenna avajaiset, perjantaina Jaskan pre-rider kierros, ilmoittautuminen ja katsastus, ja lauantaina sitten kisaamaan. Kirjoittelen vielä pienen päivityksen ja lisään kuvia kyseisistä tapahtumista ennen kisaa!

-Ansku <3

Italiasta Ranskaan

Harkkaamassa

Crossin vieressä aasipoju, jätkä nauraa meille!

Söötti kaveri matkan varrelta


Crossitesti

Extreme

Kaksi vaihtoehtoa, hard tai soft

Extremen maisemia

Luonnonesteitä

Iltapäiväruuhka siirtymällä, vai pääsiäispöytä katettuna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti